Un sejur minunat în inima Munților Retezat
La întoarcere de la Cascada Râușor, am făcut popas într-o poieniță frumoasă cu mesteceni, unde am înălțat gânduri de lumină și iubire pentru țară și pământ.
Duminică, 28 iulie, am mers la Lacul Bucura, pe partea sudică a Munților Retezat. Am plecat din Stațiunea Râușor dimineața la ora 6, urmând indicatorul Barajul Gura Apelor. De la baraj, am plătit intrarea în Parcul Național Retezat (10 ron pentru fiecare persoană și 15 ron pentru mașină) și am intrat pe un drum forestier.
Cei 19 km de drum forestier l-am parcurs cu 20 km/h, chiar mai puțin pe unele porțiuni. Am avut noroc că am găsit un loc de parcare la Poiana Pelegii (1633 m), unde indicatorul arăta că avem de mers o oră și 30 minute până la Lacul Bucura.
Ne-am luat rucsacii în spate și am pornit în drumeție cu Binecuvântarea Divină, care ne-a învăluit în lumina curcubeului, un semn al legăturii între cer și pământ, între om și Divinitate. Am trecut un podeț din lemn peste râu, apoi pe lângă refugiul Salvamont, locul de campare în Poiana Pelegii, urmând poteca cu marcaj bandă albastră și cruce roșie. După o oră de mers prin pădurea de brazi, pe o potecă stâncoasă, cu trepte din piatră, pe care urci suflând din greu, am ajuns la jnepeniș ,apoi am urcat o altă culme abruptă în gol aplin.
Indicatorul spre Lacul Lia a rămas în stânga potecii, iar noi am urcat la Lacul Bucura. Energia care te întâmpină îți dă un sentiment că pășești într-o altă lume. Priveliștea superbă a Lacului Bucura, înconjurat de crestele munților, energia pe care o simți îți dă o stare de bine și-ti dispare oboseala urcușului.
Conform datelor scrise, Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din țara noastră, situat la 2040 m altitudine. Are 550 m lungime,160 m lățime, 15,5 m adâncime.
Peisajul este superb! Merită toată osteneala urcușului. În jurul lacului erau zeci de corturi, turiști care urcau și coborau de pe crestele munților: unii spre Vârful Peleaga (2509 m), unii spre Vârful Păpușa (2508 m), alții spre Vârful Retezat (2482 m).
După pauza de masă, în care am savurat bunătăți din rucsaci, soțul și copiii au continuat drumeția spre Vârful Peleaga (2509 m).
Așa cum am fost ghidată, eu am rămas în liniște pe malul Lacului Bucura. Un timp, am admirat crestele abrupte ale munților, apoi m-am întins pe malul lacului și am intrat într-o liniște adâncă. Timp de trei ore, cât a durat drumeția lor pe Vârful Peleaga și retur, eu nu m-am mișcat din acel loc, ci am făcut rugăciune, meditație. Parcă eram în transă, nu mă puteam mișca de acolo. O lumină în formă piramidală învăluia zona lacului. O energie puternică îmi rotea chakra capului ce lumina ca o coroană de stele aurii. O energie frumoasă mi-a inundat ființa, un cristal strălucitor mi-a luminat fruntea și s-au derulat ochiului interior imagini, simboluri, care se succedau foarte repede. Am văzut planete, stele, galaxii, unde de lumină care uneau cerul și pământul. Au apărut în jurul meu lumini în forme sferice și dintr-o dată, m-am înălțat în spirit și m-am văzut într-o sală, vegheată de entități în corpuri de lumină. Erau rafturi cu cărți, CD-uri, cristale, care, atunci când îmi îndreptam privirea spre ele, se luminau și asimilam informații. Brusc, am revenit în corp și m-am văzut pe malul lacului într-o stare de bucurie. Aveam multă energie. M-am gândit la ceea ce trăisem, la energia pe care am simțit-o în jurul Lacului Bucura, în preajma căruia se unesc Retezatul Mare și Retezatul Mic.
Când au venit de pe Vârful Peleaga, le-am povestit ceea ce trăisem. Ei mi-au spus că de pe culmile munților s-au uitat cu binoclul spre lac și au rămas uimiți că eu nu m-am mișcat din acel loc. S-au odihnit puțin și am coborât poteca spre Poana Pelegii. Cum eu eram energizată, parcă zburam pe potecă. Un domn dintr-un grup de persoane care urcau mi-a zis: „Iată că văd și eu o persoană veselă și zâmbitoare pe potecă. Majoritatea turiștilor urcă sau coboară obosiți de drumeție, mai ales cei care au campat la Bucura, ce aveau bagajele pe care le duceau în spate (cort, saltea, rucsac, sac de dormit, mâncare, haine), iar dumneavoastră sunteți veselă și zâmbiți”. Ne-am întors pe potecă la Poiana Pelegii, unde aveam parcată mașina. Am mers pe drumul forestier, am trecut pe la Barajul Gura Apelor și ne-am întors în stațiunea Râușor.
Luni, 29 iulie, după un mic-dejun delicios, urmând îndemnul lui „Luță Acviluță”, am fost în drumeție pe „Traseul Curioșilor”.
Am intrat pe traseu de la pârtia de ski. Traseul este foarte frumos, printre brazi, marcat prin unsprezece pași. Am mâncat pe săturate zmeură, frăguțe și afine. Am făcut popas la pasul 10, la Izvorul Ionescu. Am băut apă rece de izvor,ne-am umplut sticlele cu apă și am pornit mai departe, urmând poteca printre jnepeni, stânci și grohotiș. Am urcat spre Culmea Loloaia și ne-am întors la Șaua Ciurila. Acolo, am simțit o energie deosebită și am făcut popas de rugăciune, am cântat „Fecioara la munte” și ne-am înălțat sufletele în binecuvântarea primită în acel loc. Se vede raza albă și în fotografie.
Când am văzut fotografia în care se vede raza de lumină albă, s-a făcut conexiunea cu trăirea avută în urmă cu 11 ani, când am fost în tabără cu Melfior, tot în acel loc, pe pietre, în apropierea Șeii Ciurila, am primit binecuvântarea unei entități învăluită în lumină albă, ce avea pe cap o coroană în forma razelor de soare, ce raspândeau lumină în jur. Nu am știut cine este entitatea, dar mi s-a transmis prin o doamnă iubitoare de lumină că însemnătatea numelui ei este „Strălucitorul”. Mi-a transmis: „Oamenii vor nume ca să se poată adresa, dar un nume este doar amprenta unei vieți”. Munca principală a Strălucitorului este salvarea planetei. Am fost atât de bucuroasă de raza de lumină, semn al Lucrării Spirituale „Lumina Iubirii”. Este foarte frumos când primești confirmări și binecuvântarea Cerului.
Marți, 30 iulie, după micul dejun, am plecat în drumeție spre Lacul Ștevia, situat la poalele Vârfului Retezat. Traseul de la Râușor la Lacul Ștevia este frumos, dar solicitant. Pornești de la baza pârtiei din Râușor (1250 m) pe traseul marcat cu bandă roșie și urci la Lacul Ștevia la 2070 m. Este o diferență de nivel de 820 m. Am urcat pieptiș poteca prin pădurea de brazi (prima pantă). Am continuat aproximativ 100 m pe drumul drept, apoi am urcat a doua pantă susținută până la ieșirea din pădurea de brazi. Când am ieșit din pădure, poteca a continuat pe malul unei ape, printre jnepeni, iarbă și flori de munte.
A urmat urcușul printre pietre. Divinitatea ne-a răsplătit efortul și din senin a apărut curcubeul peste noi, așa cum puteți vedea în poză.
Curcubeul este simbolul legământului dintre Dumnezeu și pământeni ,a conexiunii omului cu cerul ,a făgăduinței și înălțării spirituale.
În timp ce scriam aceste randuri ,mi-a venit în gând ,,Acoperământul curcubeului este legământul tău ” .Este o parte din mesajul primit de la domnul Iisus în octombrie 2009,pe care sunt ghidată să-l scriu .
,,Cer nou și pământ nou vei ajuta a se împlini,după voia Celui Sfânt.
Casă nouă de lumină s-a deschis în cer
Și acoperământul curcubeului este legământul tău.
Soarele este în inima ta și în ea ți-am pus înțelepciunea.
Puterea ,iubirea , smerenia și înțelepciunea sunt cei patru magi care te vor ocroti,
Întru slava Celui ce a fost ,este și va fi”.
Curcubeul este un pod de legătură între om și divinitate.Centrii noștri energetici de la baza coloanei spre creștet au culorile curcubeului.Pe măsură ce creștem în lumină,ni se deschid și activează petalele centrilor energetici care luminează tot mai intens.Urcând treptele ascensiunii spirituale ,ne creștem frecvența vibrațională și astfel are loc înălțarea și transformarea noastră, formându-ne corpul curcubeu.
În vârful pantei, traseul se bifurcă : Culmea Loloaia, spre Vârful Retezat, sau spre Lacul Ștevia. Noi am urmat marcajul spre Lacul Ștevia, peste pietre.
Pe malul Lacului Ștevia, situat la poalele Vârfului Retezat, am stat în liniște, am făcut rugăciune și meditație. Ne-a învăluit energia muntelui și am trăit clipe de înălțare spirituală. Efortul ne-a fost răsplătit și am primit binecuvântarea străbunilor, a marelui Zalmoxe. Am înțeles că am fost așteptați și nu întâmplător am fost ghidați să străbatem potecile de la nord (Cascada Loloaia), vest (Râușor), la sud (Lacul Bucura) și inima muntelui (Traseul Curioșilor, Șaua Ciurila, Lacul Ștevia).
O energie de înaltă vibrație vine din interiorul muntelui. Oricât ai fi de obosit, după urcușul susținut, dispare oboseala.
Le-am povestit copiilor că Muntele Retezat este un munte însemnat, așa cum a scris Melfior.
În aparență este un munte, însă aici se află piramida nordică a „Crucii energetice a Terrei”, construită de atlanți în urmă cu paisprezece mii de ani.Amănunte găsiți în cartea„Crucea energetică a Terrei”,scrisă de Doamna Melfior Ra, pe care vă recomand să o citiți.
Mai jos vă redau câteva rânduri scrise de Melfior Ra,care mi-au venit în gând când le-am povestit copiilor despre piramida din Muntele Retezat.
Retezat, munte însemnat
„Munte însemnat destramă-ți valul
Redă luminii tot adevărul.
Munte însemnat dezbracă-ți haina
Ca omenirea să-ți afle Taina
Munte însemnat de atâtea ere
Arhiva sacră de vechi Mistere.
Munte însemnat semnalu-i dat
Să oferi lumii tot ce ai păstrat.”
Ne-am întors la Râușor, am sărbătorit ziua aniversară a lui Ionuț și 31 de ani de căsătorie cu o masă copioasă și o sticlă de vin, primită în dar de la gazdele noastre.
Miercuri dimineața, am plecat din Râușor cu destinația Sarmisegetuza Regia (centru politic, economic, religios al dacilor). Sarmizegetusa Regia a fost inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Am urmat traseul Orăștie-Costești-Grădiștea de Munte. Am urcat drumul spre cetate, șerpuind prin munte. Am lăsat mașina în parcarea amenajată și am mers pe jos aproximativ un kilometru pe drumul pietruit. Am cumpărat bilete și am intrat cu emoție în curtea cetății dacice, care răsuna de glasurile vesele ale copiilor veniți în excursie. Simți energia locului, fiind un portal energetic spre alte lumi. Spun aceasta în urma trăirilor spirituale din taberele inițiatice organizate de Melfior (în august 2007, când am primiti de la Melfior inițierea Zalmoxiană, am văzut secvențe când mă regăseam în sanctuarul dacic și lucram ca maestru pe raza vindecării. Din sanctuarul dacic, m-am conectat cu energia iubirii și a înțelepciunii a Shambalei).
Am băut apă de la izvor, ne-am plimbat prin sanctuar, citind informațiile de pe tăblițele afișate la vestigiile sacre. Ne-am așezat pe o băncuță la umbră, depanând amintiri din taberele inițiatice, mai ales Andrei și Gheorghe, care erau atunci în perioada copilăriei.Și-au adus aminte că au urcat la sanctuar cu tractorașul. La un moment dat, s-a făcut liniște. Am făcut rugăciune, meditație și ne-am încărcat cu energia înalt vibrațională a locului. În meditație, mi-a apărut o imagine frumoasă, în care am văzut chipul lui Deceneu pe un tron regal. Povestindu-le aceasta, am primit confirmarea de la Ionuț că Sarmisegetuza a fost capitala politică a Daciei și în vremea lui Deceneu,fost preot și sfătuitor a lui Burebista ce a urmat la conducerea Daciei după perioada de domnie a acestuia.
Mulțumesc îngerilor luminii, care ne-au ghidat pașii pe potecile Munților Retezat, străbunilor daci, care ne-au binecuvântat, copiilor, care cu bucurie au ales să fim împreună la această aniversare și soțului meu care a sponsorizat sejurul.
Dragi cititori, știu că nu este ușor să urci potecile spre crestele munților, de aceea am scris și am atașat fotografii, să vă conectați și încărcați cu energia acestor locuri sacre din țara noastră.
Vă iubesc !
Pace și iubire !
Nicoleta Păsat
Sibiu, 3 august 2024
………………………………………..
Dragi cititori,
Citind acest articol,Melfior Ra mi-a scris următoarele rânduri, pe care le atașez spre înălțarea voastră spirituală.
,,PACE SI IUBIRE ,
Dragă Nicoleta,
M-a impresionat profund descrierea călatoriei tale alături de familia ta cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a lui Ionuț soțul tău, si totodată a aniversarii căsătoriei voastre la 31 de ani.
Am urmărit mental cu mare emoție parcurgerea traseului străbătut acum de voi, trăire care mi-a trezit și reamintit cu mare drag și nostalgie, toate aceste trasee parcurse cu multi ani în urmă si de mine alături de grupurile care mă însoțeau în acele peregrinări=pelerinaje în locurile sacre ale țării și ale străbunilor noștri.
Am retrăit cu drag acele clipe magice din trecut, în care îmi erai alături cu toată familia ta, si revedeam –retrăiam acele întâlniri din taberele inițiatice când îmi erai alături însotită fiind de soțul tau, și de copii vostri care atunci erau mici copilași, iar mai apoi adolescenți fiind, îi revad astfel întrucât îi păstrez în arhiva memoriei mele.
Dar iată că acum, cu toate că sunt adulți, tineri bărbați, în sufletul lor stăruie ceea ce li s-a imprimat de mici în subconștient, prin atentie și grija părinților și anume: Credința în Dumnezeu și Iubirea de Țară și Strămosi , ca astfel rădăcinile neamului să fie din ce în ce mai puternice și căt mai adanc înfipte în glia străbună, din care provine neamul de Daci, popor neînfricat și de neînfrânt, indiferent prin ce vitregii ar trece, că și acestea fac parte din destinul neamului și se derulează spre întărirea și slava neamului poporului Român !
Iți multumesc dragă Nicoleta, pentru cele scrise de tine, pentru că așa cum în mine, cuvintele tale au trezit sacre trăiri și reamintiri, simt și cred că si în sufletele tuturor cititorilor tăi , cuvintele tale, vor trezi impulsul și dorinta de a străbate și atinge amprenta străbunilor, și pentru a se încărca și a se împărtași și ei, cu energiile înalt vibraționale ale acelor sacre locuri, în care au trăit vitejii și minunații noștri strămoși !
Pace și Iubire tuturor !
Melfior Ra”