manastire-namaiesti6In miez de noapte spre șaptesprezece octombrie, după ce am spus rugăciunea cu copii, ei au plecat la culcare, iar eu am rămas un timp in liniște. Nu aveam somn, eram bucuroasa, căci revizuisem cartea „Misterul Pasării Măiestre” pentru reeditare. Am mulțumit in gând persoanelor care m-au sprijinit in reeditarea cărții si am continuat sa spun rugăciunea Tatăl Nostru .

Deodată m-am văzut urcând pârtia de la Râușor din Munții Retezat.

Lângă mine era soțul meu, iar in urma noastră mai urcau si alte persoane.

Când am privit spre indicatorul care arata poteca ce duce spre Vârful Retezat, chiar la intersecția potecii cu pârtia am văzut ca suntem așteptați de o persoana luminoasa. Inițial am crezut ca este Domnul Iisus, însă când m-am apropiat am realizat cine este si am spus cu voce tare: Zamolxis.

S-a bucurat ca l-am recunoscut, a îndreptat mana spre noi in semn de binecuvântare după care a dispărut, însă in același loc in care li văzusem pe Zamolxis a apărut o icoana a Maicii Domnului cu pruncul Iisus in brațe.

Era argintie, pe margine incrustata cu modele, iar din mijlocul icoanei unde se vedea chipul Fecioarei Maria cu pruncul Iisus in brațe se revarsă un izvor de lumina care ne învăluia pe toți.

Emoționata de ceea ce trăisem am adormit in gând cu icoana din care se revarsă lumina asemeni unui izvor tămăduitor.

In dimineața zilei de 17 octombrie, fiul meu Andrei avea examen la scoală de șoferi si am spus o rugăciune împreuna, l-am îndemnat sa nu aibă emoții caci este o zi de 17, când noi mergeam împreuna in Sauca la adorație pentru Fecioara Maria, i-am povestit de icoana care mi se arătase, l-am condus cu mașina la examen, iar când am venit acasă deși intenția mea era de a mă ocupa de activitățile casnice, am lăsat toate deoparte caci mi-a apărut in gând imaginea icoanei. Vedeam izvorul de lumina tămăduitoare a cărei vibrație mă copleșea.

M-am întrebat emoționata: care este povestea icoanei? De ce-mi apare imaginea sa?

Am deschis calculatorul si am căutat pe net imagini cu icoane ale Maicii Domnului, cu speranța in suflet sa găsesc icoana care mi se arătase. Erau multe icoane argintii, însă eu trebuia sa găsesc pe cea pe care o văzusem. Ce bucurie a fost in inima mea când am găsit-o. Era icoana de la Nămăiești (Argeș).

Iată povestea sa:

Pe vremea apostolatului, când sfinții apostoli urmau sa plece prin lume pentru propovăduirea evangheliei, la dorința Maicii Domnului, Sfântul Apostol Luca a pictat douăsprezece icoane.

Pe meleagurile noastre icoana a fost adusa de Sfântul Apostol Andrei care mergând din Dobrogea spre Dacia superioara, a făcut un popas lângă templu închinat lui Zamolxis.

A intrat in peștera cu gândul de a in creștina persoana care slujea in templu, dar negăsind pe nimeni a spus însoțitorilor săi „Nemo est” adică :”nu este nimeni”…astfel a rămas numele Nămăești.

Sfântul Andrei a lăsat icoana in templu închinat lui Zamolxis, locul unde acum se afla Mânăstirea Nămăiești.

Legenda spune ca icoana a fost descoperita de un cioban in urma unui vis. El a rămas peste noapte, pe o stanca la poalele muntelui, locul in care ulterior a fost construita biserica.

Atunci i-a apărut in vis Maica Domnului care i-a spus “Scoală-te, sapă sub tine si vei găsi o icoana într-o bisericuță de piatră. Aici vei face tu biserică in cinstea si slava Intrării in Biserica a Sfintei Fecioare Maria, izvor de viată si de tămăduire.”

Ciobanul a urmat indemnul primit in vis si a săpat sub stanca, iar după trei zile si trei nopți a descoperit icoana într-o bisericuța din piatra .

Icoana Maicii Domnului de la Nămăiești este o icoana făcătoare de minuni.

Multe persoane aflate in suferințe trupești sau sufletești care s-au rugat in fata icoanei cu credința la Maica Domnului au primit ajutor, alinare si s-au vindecat de boli grave.

Templu închinat lui Zamolxis, zeul străbunilor noștri era un loc binecuvântat al tării noastre, un portal de lumină spre spatii celeste.

In jurul prânzului era veselie in casa mea. Eu bucuroasa ca aflasem povestea icoanei care mi se arătase, iar Andrei că luase examenul de conducere la scoala de șoferi.

Peste zi m-am întrebat de multe ori de ce mi s-a arătat  icoana in preajma zilei aniversare a Casei de Lumina Maria, caci peste câteva zile, in 21 octombrie 2013 se împlineau șase ani de când prin mesaj divin s-a numit cabinetul „Casa de Lumina Maria”, loc de vindecare sufleteasca si trupeasca spre slava Tatălui Ceresc.

Ziua de 21 a fiecărei luni a rămas zi de meditație si rugaciune. Acum șase ani nu realizam importantă acestei zile pentru Pământ si Univers, însă acum știu ca Zamolxis si străbunii noștri inițiați se uneau in rugăciune si meditații mai ales in preajma zilei de 21 (la solstițiu, echinocțiu).

Meditând la icoană, mi-a venit in gând ca peste doua zile urmau sa vina in Casa de Lumina Maria pentru terapie persoane din județul Argeș .

119788_icoana-namaiesti

Am realizat încă odată ca totul face parte dintr-un plan divin. Aceste persoane  veneau dintr-o localitate aflata in apropierea Mânăstirii Nămăiești. Îngerii au rânduit ca prin ele sa ajungă la mine icoana Maicii Domnului de la  Nămăiești.

Am primit in  dar o icoana pentru „Casa de Lumină Maria” si o icoana pentru casa mea.

Întrebându-mă cine erau persoanele care m-au urmat in Retezat, am primit atât de frumos răspunsul: le vei vedea la sărbătoarea din 21 octombrie.

Am fost bucuroasă că am aflat povestea icoanei care mi se arătase pe urmele pașilor lui Zamolxe si ca urmând ghidarea interioara am descoperit-o in planul fizic. Îngerii au avut grija ca icoana sa fie in „Casa de Lumina Maria” de ziua noastră aniversara.

Iubire, lumina, binecuvântări sunt cuvintele care definesc sărbătoarea din 21 octombrie 2013 din Casa de Lumina Maria.

Atașez Icoana Maicii Domnului pictata de Sf. Ap. Luca, adusă pe meleagurile noastre de Sf. Ap. Andrei si așezată in templu închinat lui Zamolxis.

Este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Mânăstirea Nămăiești (Argeș)

Tuturor,

Binecuvântarea Maicii Domnului si a marelui inițiat străbun, Zamolxis.

Nicoleta Păsat

21 octombrie 2013.