Pe 3 martie, Laura a intrat bucuroasă în cabinet purtând în mâini un buchet de narcise galbene, pe care l-a întins să mi-l ofere. Am îndemnat-o să ofere buchetul Maicii Domnului, Ocrotitoarea Casei de Lumină Maria. A făcut aceasta, iar apoi, privind în jurul ei, mi-a spus: „Ce frumos și luminos e cabinetul!”.  I-am răspuns că energia deosebită pe care o simte nu vine doar de la zugrăvit, ci este energia pură și mireasma florilor Maicii Domnului, care, de 1 Martie, când m-a binecuvântat, a umplut cu ghiocei de lumină Casa de Lumină Maria spre luminarea sufletelor și a aduce bucurie în inimile celor care-i trec pragul.

În prima zi a primăverii, am transmis cu iubire binecuvântarea Mamei Divine, care mi-a umplut din nou inima de bucurie și sufletul cu flori de lumină. Mi-am dorit ca binecuvântarea Sa și mireasma florilor să lumineze și să înalțe sufletele tuturor celor pe care îi port în inimă, îi iubesc și le mulțumesc că fac parte din viața mea.

În timpul terapiei au curs energii frumoase peste noi. Ce m-a impresionat a fost binecuvântarea primită după activarea corpului de lumină. Într-o lumină albă, aurie am văzut o entitate care emană multă iubire din inima sa. O simțeam cu intensitate în inima mea.

Entitatea era îmbrăcată simplu, într-un veșmânt lung până la glezne. M-a binecuvântat pentru lucrarea spirituală pe care am realizat-o asupra Laurei, iar apoi a binecuvântat-o și pe ea. Când și-a unit mâinile în rugăciune în dreptul inimii, am văzut că avea în mâini rozariul. I-am spus Laurei: „Te-a binecuvântat o entitate iubitoare. Este un sfânt catolic, care are rozariul în mâini. Seamănă cu Sfântul Anton de Padova, însă eu știu că Sfântul Anton de Padova apare cu floarea de crin în mâini, iar acum are rozariul. Poate că e un semn pentru noi, că îl cunoaștem ca și sfânt catolic. Am mai simțit energia iubirii în acest fel la Sfântul Francisc de Asisi, energie care se răspândește din inima sa”.

Emoționată, ea mi-a spus: „La biserica unde merg la rugăciune, am văzut o statuetă a Sfântului Anton de Padova, pe care părintele a adus-o în biserică în urma unui pelerinaj la Padova și ne-a spus că este un sfânt al iubirii.” Un fior a trecut prin inima mea și atunci am primit confirmarea că este Sfântul Anton de Padova, purtând rozariul în mâinile unite în rugăciune.

În acele momente, i-am simțit din nou energia iubitoare în toată ființa mea, iar ochii mi s-au umplut de lacrimi de bucurie. Simțind energia iubirii sale, care mi-a ars în centrul inimii, înțelegeam ghidarea Sinelui Divin, care-mi spunea că în cerul de lumină, sfinții nu sunt recunoscuți ca și catolici sau ortodocși, ci ca și preoți de foc, care au ars în iubirea de Dumnezeu, închinându-și viața slujirii semenilor.

Sinele Divin m-a ghidat să scriu aceasta și să transmit binecuvântarea Sfântului Anton de Padova, care din înalte spații celeste veghează și susține lucrarea spirituală „Lumina Iubirii”. Și așa este! Sfântul Anton de Padova a slujit ca un preot de foc, urcând muntele interior, arzând în iubire pentru semeni. Este un sfânt universal, care oferă ajutor și protecție semenilor, indiferent de religia din care fac parte.

Am rugat-o pe Laura ca atunci când merge la biserică să facă o fotografie a Sfântului Anton de Padova, cu rozariul în mâinile unite în rugăciune, ca o confirmare a trăirii de astăzi. Nu a mai făcut poza, pentru că în noaptea de Revelion, când se făceau moliftele Sfântului Vasile, o persoana a spart statueta Sfântului Anton de Padova. Impresioantă de această trăire, ajunsă acasă, am căutat în bibliotecă o cărticică, „Viața Sfântului Anton de Padua”, scrisă de M. C. Terza, pe care o am de mulți ani și pe care am recitit-o până seara târziu. Aduc în atenția voastră câteva informații din viața sa.

Sfântul Anton de Padova s-a născut în data de 15 august 1195, în Portugalia, la Lisabona, cu numele de Fernando Martins de Bulhoes. Avea o devoțiune deosebită față de Maica Domnului, în cinstea căreia, din anii copilăriei, a promis vot de castitate pentru toată viața sa. De mic copil, a iubit natura, păsările, animalele și avea milă față de săraci și cerșetori.

Într-una din zilele copilăriei, a bătut la poarta casei un băiețel desculț cu un sac în spate. Fernando l-a întrebat ce ar dori să-i dea. Băiețelul a pus sacul jos și l-a desfăcut, arătându-i ce-și dorește de la el. În sac, Fernando a văzut o mulțime de inimi roșii, care pâlpâiau și scânteiau ca rubinul. Erau inimi vii. Băiețelul i-a spus că este cerșetor de inimi și dorește inima sa.

Era Iisus, Cel care i-a aprins lui Fernando inima de iubire, inima care a ars în iubire pentru Dumnezeu și semeni toată viața sa.

A fost un preot catolic portughez și un călugăr al ordinului Franciscan. A înființat prima școală franciscană și prima școală de teologie, numită și „Școala Serafică”, scopul fiind preamărirea lui Dumnezeu și iubirea aproapelui. A iubit viața simplă închinată rugăciunii și slujirii semenilor, îmbrățișând forma vieții consacrate a Sfântului Francisc de Asisi, numindu-se Anton. Tradiția spune că a avut multe trăiri mistice cu pruncul Iisus și Maica Domnului, față de care avea o admirație și devoțiune deosebită. Comunica cu îngerii, animalele și spiritele naturii, citea gândurile și cunoștea inimile oamenilor. Îi plăcea viața retrasă, petrecând mult timp în rugăciune. Când era ispitit de forțe neluminoase, invoca ajutorul Maicii Domnului, cântând imnul drag sufletului său: „O glorioasă Doamnă, stăpână preaslăvită”. Maica Domnului răspundea rugăciunii sale iar locul în care se ruga se umplea de lumină și apărea Maica Domnului cu Pruncul Iisus în brațe.

Sfântul Anton, cinstitor al Maicii Domnului, vorbea creștinilor în predicile sale despre slava de care se bucura Maica Domnului în ceruri și de mijlocirea Sa la fiul Ei, Iisus, pentru oameni. A murit la Padova în 13 iunie 1231. A fost canonizat în 13 mai 1232. Pentru metoda sa spirituală de a interpreta Sfânta Scriptură, în 16 ianuarie 1946 a fost numit doctor al bisericii. Este îngropat la Biserica Sfântul Anton, din Padova, numită clinică spirituală datorită minunilor ce au loc în acest sfânt lăcaș devenit loc de pelerinaj. Pelerinii din toată lumea vin cu credință și cer ajutor Sfântului Anton.

Este cunoscută „Novena de nouă zile de marți”, în cinstea Sfântul Anton de Padova, rugăciune care se face nouă săptămâni la rând, în fiecare marți, în urma căreia se întâmplă minuni în viețile pelerinilor. Ziua de marți a fost aleasă zi de rugăciune în cinstea Sfântului Anton din mai multe motive. S-a născut de sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului” pe 15 august 1195, într-o zi de marți. Tot într-o zi de marți au fost duse moaștele sale de la Arcela, unde a murit, la Padova, pentru a fi înmormântate. O întâmplare deosebită confirmă alegerea zilei de marți: o doamnă din Bologna, căsătorită de douăzeci și doi de ani, nu avea copii, și sperând să aibă un copil, a făcut rugăciune cu multă stăruință la Sfântul Anton. Într-o noapte i-a apărut Sfântul Anton de Padova, care i-a transmis să viziteze   biserica Sfântului Francisc și să se roage la icoana sa timp de nouă zile de marți și tot acolo să se spovedească, să se împărtășească cu Sfintele Taine, urmând ca rugăciunea să-i fie ascultată. Și așa a fost! Doamna a rămas însărcinată, însă a adus pe lume un băiețel bolnav, care s-a vindecat tot cu ajutorul rugăciunii la Sfântul Anton de Padova.

Vestea s-a răspândit în întreaga lume. Astfel, Sfântul Anton de Padova, un sfânt al iubirii, a cărei inimă a ars în iubire pentru semeni, este cunoscut ca un sfânt universal, care oferă ajutor și protecție tuturor celor care îi cer ajutorul, indiferent de religia din care fac parte.

În icoane, Sfântul Anton de Padova este reprezentat cu cartea sfântă în mâini, semn al cunoașterii scripturii, cu pruncul Iisus în brațe, prin care arată binecuvântarea primită de la pruncul Iisus în trăirile sale mistice, și cu floarea de crin în mâini, ca semn al curăției și purității.

Faptul că în trăirea mea, Sfântul Anton de Padova mi-a apărut în Casa de Lumină Maria cu rozariul în mâinile unite în rugăciune, este un îndemn la rugăciune pentru fiecare dintre noi. Să urmăm îndemnul Sfântului Anton și al Maicii Domnului și să  reînnoim rugăciunea în familiile noastre.

Transmit tuturor ,binecuvantarea unui sfânt al iubirii, Anton de Padova.

Nicoleta Păsat

Sibiu

04.03.2023