În zorii zilei de astăzi, m-am întâlnit în spirit cu un prieten plecat din planul fizic în urmă cu nouă ani. Era îmbrăcat într-o haină de piele maro, cămașă și pantaloni gri, iar în   mâna stângă purta un diplomat, în care avea facturi și un chitanțier. Ne-am plimbat și am povestit multe. Când era în planul fizic, nu credea în existența vieții de dincolo de moarte și considera preocupările mele simple fantezii. Bine ancorat în planul fizic, deținător de case, terenuri și mașini, era preocupat să-și sporească averea pe care o aduna pentru a doua tinerețe. Din păcate, nu a mai apucat să se bucure de bogății, căci în a doua tinerețe a plecat în alt plan de existență. Îi părea rău că a plecat nepregătit, deoarece, după părerea sa, mai avea multe de făcut pe pământ. Prietenul meu a cules un buchețel  de flori de câmp în culoarea lavandei, pe care mi l-a oferit cu drag. M-a îndemnat să aduc aminte semenilor de însemnătatea vieții în trupul fizic, pentru evoluția spirituală, și de existența vieții dincolo de moarte.

Cu buchețelul de flori în mână, am tresărit și m-am văzut în camera mea. Era ora șase. Am spus o rugăciune pentru el, și prinsă cu activitățile zilnice, nu m-am mai gândit la florile pe care le primisem în zori.

Fiind liberă dimineața, am mers să culeg urzici în pădure. Simțind mirosul proaspăt al pădurii și ascultând  cântecul păsărilor, mi-am spus în sinea mea: „Mai întâi fac o plimbare prin pădure până la muzeu, și culeg urzici când mă întorc spre casă. ”

Am mers bucuroasă pe potecă, emițând gânduri de lumină pentru țară. În apropierea muzeului, m-am întâlnit cu un domn, care m-a privit cu blândețe și mi-a spus: „Nu vă supărați, eu nu sunt de aici. Am cules aceste floricele și doresc să vi le ofer dumneavoastră.” Bucuros, mi-a oferit un buchețel de flori de câmp în culorile mov și rozaliu. Am primit florile, am mulțumit și am plecat mai departe, zâmbind la gândul că îngerii mi-au oferit un dar pentru gândurile de lumină emise către țară. Mergeam pe potecă bucuroasă, și priveam la buchețelul de flori din mâna mea. Deodată, mi-a trecut un fior prin corp. Mi-a venit în gând trăirea din zori și m-am gândit că domnul care mi-a oferit florile a fost un mesager al prietenului meu plecat pe alt tărâm. M-am întors după el să-i spun aceasta, dar nu l-am mai văzut.

În timp ce culegeam urzici, m-a sunat fiul meu Andrei, care dorea să-mi transmită ceva. Fiind în apropiere, l-am invitat în pădure să-i dau și lui câteva urzici, și l-am rugat să-mi facă o fotografie cu buchețelul de flori de câmp, ca mărturie a trăirii mele, pe care o împărtășesc cu voi.

Vă îndemn să citiți capitolul „Mărturii ale vieții de dincolo de moarte” , în care am scris și despre prietenul meu, plecat pe tărâmul unde morții merg pentru a renaște, în link-ul următor.

http://www.nicoletapasat.ro/marturii-ale-vietii-de-dincolo-de-moarte-din-taramul-unde-mortii-merg-pentru-a-renaste/

 

Tuturor cititorilor,

Pace si iubire !

Nicoleta Păsat

Sibiu,

15 martie 2018