Ceea ce scriu in acest articol am trăit cu ani in urma. Îngerii m-au ghidat sa  scriu, sa fie un mesaj mai ales pentru părinții care au copii si se confrunta cu afecțiuni astmatice.

Sunt mama si știu ce înseamnă sa-ti vezi copilul suferind, caci am trecut prin aceasta cu fiul meu, Gheorghe.

El s-a născut in aprilie 2000, cu nota 10, sănătos fără afectiuni, insa i s-a declanșat astmul in urma unei traume emoționale.

In anul 2004 am primit in dar o excursie la Veneția, de la sora mea, care locuiește in Austria. Ea știa ca-mi doresc  mult sa vizitez Veneția si mi-a oferit aceasta excursie, in semn de mulțumire ca i-am fost alături când a trecut prin momente dificile in viată. M-am bucurat mult ca in sfârșit aveam sa merg in Veneția. Urma sa vizitez locuri frumoase din Austria si Italia si m-am gândit ca pentru un copil de câțiva anișori ar fi foarte obositoare călătoria si de aceea am ales sa-l las pe Gheorghe in grija altei surori, pentru doua-trei săptămâni si am plecat in excursie  cu soțul si Andrei.

Deși a fost iubit si îngrijit de sora mea, pentru Gheorghe a fost o mare suferința ca am plecat de lângă el. S-a simțit abandonat si in urma acestei supărări, a tristeții profunde i s-a declanșat astmul .

L-am lăsat vesel si sănătos si l-am găsit trist si bolnăvior. Stiu ca atunci când m-a văzut a întins mânuțele in jurul gatului meu si nu se mai dezlipea de mine. Nu-l interesa jucăriile sau dulciurile, pe care i le-am adus din excursie, ci doar ca suntem din nou lângă el.

Acum când scriu aceste rânduri, mă gândesc si la părinții care sunt nevoiți sa-si lase copii la rude si pleacă in străinătate sa lucreze pe o perioada de câteva luni  sau chiar ani. Ei fac aceasta cu intenția de a le oferi copiilor o viată mai buna din punct de vedere material, însă copii suferă enorm caci se simt abandonați. Trăiesc o jale interioara, o tristețe, un dor care nu se umple cu nimic. Părinții le trimit bani, cadouri si dulciuri, însă acestea nu le alina dorul si nu le vindeca suferințele pe care copii le poarta in sufletele lor.

Am mers cu fiul meu la un medic de specialitate si ca medicație alopata a urmat tratamentul cu Singulair (zilnic cate o tableta seara) si bronhodilatatoare.

In acea perioada am citit multe cârti despre alergii, astm si am făcut tot ce mi-a stat in putința ca sa-mi ajut copilul.

Am urmărit in primul rând dezintoxicarea organismului, apoi întărirea sistemului imunitar, ca astfel sa facă fata factorilor alergeni cu care intra in contact.

Am evitat locurile aglomerate, vizitele, am scos din casa covoare, perdele si zilnic făceam curățenie si ștergeam praful.

Am ales plimbările prin pădure si mersul desculț prin iarba in roua dimineții. Mergând desculți ne conectam la energia mamei pământ, iar  roua dimineții ne oferea darurile vindecătoare ale plantelor.

Sa nu credeți ca mi-a fost ușor. A trebuit sa înfrunt multe comentarii, chiar si a membrilor familiei mele, caci soțul meu încă nu era pregătit sa schimbe dieta, lui Andrei i se părea rușinos sa alergi dimineața prin roua si-mi spunea ca rad copii din cartier de el, iar rudele se întrebau ce fel de mama sunt, ca nu-i dau copilului meu dulciuri, daca el dorește aceasta. Făceam aceasta tocmai ca-mi iubeam copilul si-mi pasa cu adevărat de sănătatea sa.

Am participat întreaga familie la procesul de însănătoșire. Nu puteam sa-i cer lui Gheorghe sa alerge singur desculț prin roua dimineții, iar mama, tata si fratele sa-l privească de  la distanta. Toți ne trezeam in zori  si mergeam prin roua dimineții, luând totul ca un joc. La fel si cu  hrana, eu o preparam si mâncam toți la fel: fără dulciuri, cărnuri si grăsimi. Eu am fost ferma si de neclintit in hotărârea mea de a-l ajuta in procesul de însănătoșire. Pentru fiul meu care suferea, eram in stare sa mut si casa din loc, iar atunci când respira greu, stăteam  in preajma sa învăluind-l in iubire si cu lacrimi in ochi respiram odată cu el, numai sa-l ajut.

In paralel cu tratamentul alopat am aplicat mai multe variante de terapie:

1.DIETA-

-am scos din alimentație carnea, grăsimile, dulciurile.

-am introdus in alimentație  treptat cat mai multa hrana vie, sucuri ,salate crude, legume, cereale, fructe.

-ceaiuri (trei frați pătați, pătlagina, cimbru, cimbrișor, urzica)

2.CREDINTA

Am explicat copilului, ca suntem  ființe de lumina, ca avem in noi  LUMINA si ca trebuie sa o  manifestam, sa o aducem la suprafața, prin gânduri, cuvinte si fapte.

Duminica si in zilele de  sărbătoare – participam la Sf.Liturghie si primea Sf. Împărtășanie.

Gheorghe era convins ca prin primirea acestei hrane  sufletești, el  devine puternic, sănătos si nici o boala nu-l mai poate atinge.

Zilnic când ne reuneam toata familia spuneam împreuna rugăciunea de mulțumire.

3.TEHNICA RADIANTA

-prin utilizarea corecta a mâinilor, in urma acordajelor primite  am  constatat ca mâinile mele pot alina o durere, pot  activa  energia interioara, redând corpului  capacitatea fireasca de regenerare, de autoapărare, de refacere, pentru a fi într-o stare perfecta de sănătate.

Gheorghe stătea relaxat, culcat, pe scaun sau in picioare, cum dorea el.

Am  făcut tratamentul  zilnic, am aplicat mâinile in poziția  1 bust fata si spate.

In timp ce țineam mâinile in aceste poziții  spuneam împreuna o rugăciune; TATAL NOSTRU, INGERASUL,  sau repetam MANTRA  AUM si  invocam FORTELE LUMINII sa ne ajute.

Rezultatele au fost evidente.

4.MASAJUL

Făceam zilnic sau la doua trei zile masajul zonei corespunzătoare plămânilor  si bronhiilor  in zonele reflexe plantare si palmare citi 10 min.

Seara ii făceam  masaj de-a lungul carotidei, prima data o parte, apoi cealaltă de 20 -30 ori, apoi mângâiam ușor zona toracica si vorbeam cu plămânii, le spuneam sa lucreze  la întreaga  lor capacitate , ca Gheorghe suferă ca ei nu-si fac treaba .

5 RESPIRATIE SI SUNET

Experiența doamnei Nineta Crainici,  din cartea: „Cum sa ne vindecam prin respirație si sunet” ne-a ajutat enorm, făceam zilnic exerciții  si controlam respirația.

Sunt exerciții care se fac într-o anumita ordine: Copil Dormind, Crocodil, Pestele Mic, Cu fata in sus, Poziția Câinelui si Poziția Fătului.

Rosteam împreuna mante: LAM<VAM <RAM<YAM<HAM<OM<

Mantra YAM este recomandata, mai ales pentru a stimula centrii respirației si circulației cardio-vasculara.

Făceam respirații conștiente: Inspiram, opream inspirația, expiram. Repetam de câteva ori, apoi respiram normal.

Foloseam  de asemenea sunetul HA când  puneam mana pe plămân si sunetul AH, când eram cu mana pe intestinal gros.

După trei luni de munca in echipa (lucram eu si Gheorghe) , ne-am dus la  medicul specialist care ii recomandase  Singulair.

A rămas surprins când l-a consultat, m-a întrebat cum am realizat performanta?

Si i-am spus tot ce-am făcut: dieta, rugăciune, energia palmelor, masaj, tehnica radianta, respirație.

M-a felicitat si i-a scos Singulair din tratament, iar  bronhodilatatoarele mi-a spus sa le am in casa , pentru orice eventualitate… si de atunci timp de câțiva ani le-am tot schimbat când expira termenul de valabilitate si apoi nu le-am mai folosit.

In perioada de iarna când  prezenta simptome de răceala apelam si la tratament homeopatic  si îl combinam cu energia palmelor, masaj si cu multa iubire.

Odată declanșata aceasta suferința cu greu reușești sa scapi de ea, de aceea trebuie întărit sistemul imunitar pentru ca atunci când intra in contact cu factorii alergeni, corpul sa fie mai rezistent.

In prezent sunt folosite multe terapii complementare care previn si ameliorează aceasta suferința, trebuie doar sa fim deschiși la toate acestea.

Stiu acum ca trupul este doar vehiculul terestru a lui Gheorghe, iar EUL lui DIVIN este perfect sănătos si nemuritor.

In prezent copilul este sănătos, cu respirație normala, aleargă si se bucura de copilărie.

Ii mulțumesc ca m-a ales sa-i fiu mama in aceasta viată pământeana.

Mi-a fost vestita  venirea lui pe lume de un mesager ceresc SF. GHEORGHE care mi-a transmis:

,,Vei avea un FIU AL LUMINII si se va numi  GHEORGHE !”

Acum cred ca suferința fiului meu a fost pentru mine  un  mesaj  care sa mă  indemne  sa caut,  sa cunosc, sa acumulez cunoștințe si  sa mă dedic cu iubire terapiilor complementare, sa le ofer celor care au nevoie si care caută  lumina si cunoașterea.

Pace si iubire !

Nicoleta Pasat

Sibiu, 1 Martie 2012.