În zorii zilei de astăzi, 15 mai 2020, îngerii m-au dus în spirit  într-o mulțime de oameni care se rugau. Deodată, în mulțime, a apărut Maica Domnului însoțită de Rojiko. Maica Domnului era îmbrăcată într-un veșmânt alb, iar Rojiko în rochia albastră de sărbătoare pe care o purta la aparițiile Maicii Domnului din Seuca.

O bucurie mare mi-a suprins inima și am rostit emoționată: „Maica Domnului! Rojiko!” M-am îndreptat spre ele să le îmbrățișez. Rojiko mi-a spus: „Nico, am venit pentru sărbătoarea Rusaliilor.” Când Maica Domnului a binecuvântat mulțimea care se ruga, raze de lumină strălucitoare, emise din inima Sa, au luminat inimile pelerinilor.

Era o atmosferă de sărbătoare și bucurie. Pelerinii și-au umplut inimile și și-au înălțat sufletele în lumina și iubirea Maicii Domnului. Într-o stare de înălțare sufletească, am tresărit și m-am văzut în camera mea. Era ora 4. M-am gândit la ceea ce trăisem și m-am întrebat când va fi sărbătoarea Rusaliilor.

Dimineața, am citit în calendarul catolic și am aflat că sărbătoarea Rusaliilor  va fi la sfârșitul lunii mai. De 450 de ani, în sâmbăta Rusaliilor este mare sărbătoare la Șumuleu Ciuc, întrucât zeci de mii de pelerini din toate colțurile lumii merg la Mănăstirea Franciscană cu hramul Sfintei Fecioare Maria ca să se roage la statuia făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul în brațe.

Conform datelor scrise, statuia este sculptată din lemn de tei și are o înălțime de 2,27 m, fiind cea mai mare statuie de acest fel din lume. Este numită „Madona care plânge” sau „Femeia îmbrăcată în soare” și o reprezintă pe Maica Domnului învăluită în razele soarelui, purtând pe cap o cunună formată din doisprezece stele și având sub picioare globul pământesc și luna. În mâna dreaptă a Fecioarei Maria se află Sceptrul Împărătesc, iar pe brațul stâng poartă pe Pruncul Iisus.

Dragi iubitori de lumină, de sărbătoarea Rusaliilor din acest an, datorită restricțiilor impuse de epidemia de COVID-19, fizic nu putem merge în pelerinaj pentru rugăciune la Biserica Franciscană închinată Maicii Domnului, din Șumuleu, însă cu toții ne putem uni în rugăciune în spirit, pentru că Maica Domnului și Rojiko se roagă împreună cu noi. Îngerii mi-au arărat aceasta ca să scriu și să transmit pelerinilor să nu-și întristeze sufletele din cauză că nu pot ajunge fizic la Șumuleu. Maica Domnului ne-a binecuvântat inimile și ne îndeamnă ca fiecare pelerin să se roage în altarul inimii sale.

Să răspundem acestui îndemn la rugăciune și să credem în puterea rugăciunii, căci este forța care vindecă și ne hrănește sufletele. Să ne unim în rugăciune, și prin iubirea emisă din inimile noastre, să îmbrăcăm în lumină țara și pământul.

Să mulțumim Maicii Domnului, lui Rojiko și îngerilor luminii că se roagă împreună cu noi. Mulțumim, Măicuță Sfântă, pentru binecuvântarea Ta! Cu toții invocăm ajutorul Tău, știind că nimeni din cei care aleargă la Tine nu pleacă fără folos.

Vă transmit tuturor cititorilor,

Binecuvânatrea Maicii Domnului!

Nicoleta Păsat,

Sibiu, 15 mai 2020