Dimineața, m-am trezit cu gândul la flori. Îmi cumpărasem jardiniere, pământ și flori ca să-mi amenajez terasa. Timp de câteva ore, mi-am făcut de lucru pe terasă și în grădină.

În jurul prânzului, m-a luat o moleșeală de mi se închideau ochii. M-am așezat pe fotoliu și am rămas în liniște.

Mi-a venit în gând sărbătoarea din Seuca și am început să spun rugăciunea „Tatăl Nostru” pentru toți pelerinii care participă la această sărbătoare.

Prin rugăciune, am intrat într-o stare vibrațională înaltă.

Deodată, pe ecranul meu mental s-a făcut o lumină mare și am văzut în acea strălucire cum din Înaltul cerului venea spre pământ o entitate luminoasă cu veșmântul plin de stele.

O bucurie imensă mi-a cuprins inima și am știut cine este entitatea.

Am spus emoționată: „Maica Domnului !”.

Iubirea, lumina și binecuvântarea Sa am simțit-o cu toată ființa mea și mi-au dat lacrimile de bucuria înălțării sufletului. Când am deschis ochii, era ora 13:15.

În timp ce relatam aceasta fiilor mei, Andrei și Gheorghe, care  erau acasă, am văzut sclipind în jurul nostru  luminițe aurii.

La ora 17, m-am conectat la rugăciunea din Seuca cu Gheorghe. În timpul rugăciunii, a început să-mi ardă centrul coroanei de parcă îmi intrau în cap energii de mii de wați. Am văzut fluxuri de lumina și am simțit binecuvântarea Doamnei Luminii, care s-a rugat împreună cu noi.

În jurul orei 20, eram în gradină împreună cu soțul meu. Am stat pe șezlonguri între copăcei și flori și am rămas în liniște. Simțeam adierea ușoară a vântului, mireasma pădurii, socului înflorit și ascultam concertul păsărelelor.

Obosit după o zi de muncă,soțul meu a ațipit, iar eu am rămas într-o rugăciune tăcută.

Deodată, pe ecranul mental, mi-a apărut un romb cu chenar pe margine, umplut de lumină strălucitoare aurie.

Privind simbolul, mi s-a încălzit centrul inimii și o energie arzătoare a trecut prin ființa mea.

M-am întrebat: „Oare ce va însemna aceasta?”.

I-am spus lui Ionuț despre simbol ,apoi am căutat pe net informații despre simbolistica spirituală a rombului care îmi apăruse pe ecranul mental.

Am găsit și citit un fragment din volumul „Pelerinaj în spațiul sacru bucovinean”, editura Patmos, Cluj Napoca 2010, cu simbolistica rombului la Biserica lui Ștefan cel Mare de la Pătrăuți.

Când am privit imaginea rombului pictat pe biserică, am tresărit și i-am spus lui Ionuț: „Iată o imagine asemănătoare celei care mi-a fost arătată mie!”.

Am înțeles că rombul simbolizează „Piatra cea din capul unghiului edificiului eclezial: Iisus Hristos -Euharistia”.

Atașez fotografia și câteva rânduri din acest fragment  cu mulțumiri și recunoștință, că prin imaginea și rândurile scrise, am găsit semnificația și confirmarea simbolului apărut mie.

,,Cunoscut în Evul mediu ca simbol al pietrei celei din capul unghiului, rombul este pictat de două ori la Pătrăuţi, o dată sub Iisus Hristos prunc pe sfântul disc, iar a doua oară sub proscomidiar, lucru care ne încredinţează despre folosirea rombului în cunoştinţă de cauză pentru a marca geometric piatra cea din capul unghiului edificiului eclezial: Iisus Hristos-Euharistia….

Întreaga existenţa umană se desfăşoară între teluric şi spiritual, iar din punct de vedere al formelor geometrice cu valoare simbolică, între pătrat şi cerc. Parcurgerea acestui drum, de la pătrat la cerc s-a transformat în matematica medievală într-o problemă cu semantică spirituală cunoscută sub numele de „cvadratura cercului”. Cheia acestei probleme este o adevărată piatră unghiulară, simbolizată geometric prin romb. Din punctul de vedere al teologiei creştine, parcurgerea cu succes a drumului de la teluric (pătrat) la spiritual (cerc) se poate realiza doar prin unirea cu Hristos – Piatra din capul unghiului.”

 

Dragi cititori,marii inițiati străbuni știau că drumul de la pământ la cer se poate realiza prin unirea cu Iisus Hristos.

Domnul Iisus spunea: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”

Să ne deschidem inimile, să primim și să răspândim în lume lumina și iubirea divină.

Iată ce daruri și binecuvântări a adus această zi, petrecută în natură și în rugăciune.

Tată Ceresc, Iisuse Hristoase, Măicuță Sfântă și vouă tuturor forțelor luminii, vă mulțumim pentru toate binecuvântările pe care le revărsați asupra noastră.

Binecuvântări divine, tuturor cititorilor acestor rânduri!

Nicoleta Păsat

Sibiu, 17 iunie 2021